Grønne Kaffebønners Blog

Hvordan rister man selv kaffebønner?

Du kan meget nemt riste din egen kaffe hjemme hos dig selv.

Har du ikke før prøvet at riste kaffe selv, men gerne vil prøve det - uden at købe en dyr hjemme kafferister - er den nemmeste måde, synes vi, og hvis det skal gøres nogenlunde billigt, at anskaffe sig en popcornmaskine. Den mest effektive er den opretstående model hvor varmen kommer fra bunden. Sådan én koster typisk omkring ca. kr. 200,- Resultatet bliver faktisk virkelig godt med pæne ensartede ristede kaffebønner der smager godt ;-)

Sådan gør du: 

1. Varm popcornmaskinen op ved at tænde den. Lad den køre i tomgang nogle minutter.

2. Hæld derefter 50-100g grønne rå kaffebønner i maskinen afhængig af størrelsen på din maskine. Den skal helst kun være halv fyldt.

3. Lad den nu riste de grønne kaffebønner i ca. 3-6 minutter indtil du kan høre at kaffebønnerne begynder at poppe (ligesom popcorn). Hvis du vil have en lys ristning af dine kaffebønner skal du tage dem ud når de er ved at stoppe med at poppe. Vil du have en mørk ristning skal du vente til at de begynder at poppe en gang mere. Altså 2. gang. Hvis du vil have en mellemristning skal du tage dem ud midt imellem 1. og 2. pop.

4. Den færdigristede kaffe skal tages ud hurtigt ved at vende popcormaskinen på hovedet over i en skål eller tallerken. De færdigristede kaffebønner skal køles ned så hurtigt som muligt, så det er en god idé hvis du har haft skålen eller tallerknen i køleskabet nogen tid inden, så de er kolde, og at du rører rundt i kaffebønnerne indtil de er kølet ned til fingertemperatur. 

Voilà - så er der friskristet kaffe!  Lader du dem stå i en lukket beholder 4-6 dage før du drikker kaffen smager de bedst ;-)

Ældre poster Nyere poster